• Visos kelionės

    ITAKA kainomis!

  • Puiki galimybė įsigyti

    kelionę išsimokėtinai!

  • Daugelį viešbučių aplankėme patys!
  • ITAKA Lenkijoje

    Nr. 1

Paieškos rezultatų nėra. Norite kelionės pasiūlymo? Lauksime Jūsų skambučio +370 52 444 333 arba laiško info@kelionespervarsuva.lt


Apie kryptį

Didžiausias ir žinomiausias Izraelio kurortas yra labiausiai į pietus nutolęs šios šalies šalies miestas – jis garsėja didžiausiu saulėtų dienų skaičiumi per metus. Isikūręs prie Raudonosios jūros, ties Akabos įlanka, Negevo dykumos pakraštyje, jis ribojasi su Taba Egipte ir jordaniškąja Akaba. Puikus klimatas ir šilta jūra visus metus vilioja turistus iš viso pasaulio. Į gražų, Edomo kalnų įrėmintą kraštovaizdį įsilieja puikūs viešbučiai, kuriuose turistų laukia nesuskaičiuojama daugybė atrakcijų.

Čia viskas įdomu: prisilietimas prie kitokios nei įprasta kultūros, tradicinių gaminių parduotuvėlės, rytietiški turgūs ir šiuolaikiška architektūra. Eilatas taip pat yra populiari tarptautinių konferencijų vieta. Arčiausiai centro yra Šiaurinis paplūdimys su smėlėtomis ir akmenuotomis atkarpomis. Išilgai jo driekiasi promenada su gausybe barų ir butikų, taipogi šiame rajone įsikūrę ekskliuzyviniai viešbučiai ir naktiniai klubai. Viena iš Šiaurinio paplūdimio atkarpų pavadinta Koralų paplūdimiu. Čia puikios sąlygos giluminiam ir paviršiniam nardymui. Vietos, kur glūdi rifai, priklauso saugomam Coral Beach nacionaliniam parkui. Tai įspūdingas jūros pasaulis, kuriame glaudžiasi šimtai rūšių koralų ir egzotinių žuvų. Dar viena atrakcija yra Delfinų rifas. Įlankoje su atvirais baseinais nardo delfinai, kuriuos galima stebėti nuo plaukiojančios platformos arba plaukiojant bei nardant kartu su jais. Taip pat verta pamatyti Povandeninę observatoriją ir Jūros parką, apsilankyti Karalių miesto teminiame parke, kur vaizduojamos biblinės istorijos. Greta pliažų veikia vandens sporto įrangos nuomos punktai.

Vizos: vizos nereikalingos. Būtina turėti ne mažiau kaip dar 6 mėnesius galiojantį pasą. Išvykstant iš Izraelio kiekvieną kartą reikia mokėti išvykimo mokestį: apie 30 JAV dolerių.

Vietinio laiko juosta: toks pat laikas kaip Lietuvoje.

Kalba: hebrajų, taip pat galima susikalbėti angliškai.

Elektros tinklo įtampa: 220 V. Rekomenduojama turėti adapterį.

Valiuta: Izraelio šekelis (ILS), 1 USD = apie 3,55 ILS, 1 EUR = 4,96 ILS, 1 PLN = 1,23 ILS.

Kainos viešbutyje bei restoranuose: pietūs – apie 25 JAV doleriai, vanduo – apie 4–7 JAV doleriai, alus – apie 5–8 JAV doleriai, kava, arbata – apie 3–5 JAV doleriai.

Susisiekimas: taksi – nuo 5 JAV dolerių.

Paplūdimiai: vieši – įėjimas nemokamas, mokami gultai ir skėčiai, dalis viešbučių turi jiems skirtą viešojo paplūdimo dalį.

Arbatpinigiai: priimtini visur.

Viešbučių kategorijos: Izraelyje nėra oficialaus kategorijų priskyrimo viešbučiams.

Vietos papročiai: šabas (penktadienis) – tai nedarbo diena, kuri švenčiama ypatingu būdu. Dalis parduotuvių ar įstaigų gali nedirbti. Didžiausiuose viešbučiuose yra sinagogos.

Vietinės ekskursijos: jas organizuoja vietinės kelionių agentūros jų nurodytomis sąlygomis. Galimas ekskursijų atšaukimas dėl per mažo norinčiųjų skaičiaus.